Östersund FK

Torsdagens utslagning av Fola Esch innebär att Östersunds FK nu endast har ett hinder kvar på vägen till Europa League.…– Det blir spännande nu, säger lagets mittback Tom Pettersson.
27-årige Tom Pettersson har Trollhättans FK som moderklubb och tog sedan steget från FC Trollhättan till svensk fotbolls absoluta finrum. I allsvenskan har han hunnit med att representera IFK Göteborg och Åtvidabergs FF, innan han nu är ordinarie mittback i Sveriges just nu mest framgångsrika klubb i Europaspelet.
Få har missat Östersunds FK:s framfart i Europa League-kvalet. ÖFK vann svenska cupen i våras, klubbens första titel någonsin, vilket ledde till att man kvalificerade sig för kval till Europa League. Där lottades man mot den turkiska storklubben Galatasaray, och få var de som trodde att Tom och hans lagkamrater skulle ha en chans.
Två bragdmatcher senare (2-0 hemma, 1-1 borta) var man dock vidare, och i torsdags slog man ut luxemburgska Fola Esch, efter att ha följt upp 1-0 i hemmamatchen med 2-1 borta. Tom stod där för 2-1-målet, som definitivt säkrade avancemanget.
– Det var kul att få göra mål, det sker inte så många gånger per år när man får spela mittback, berättar Tom, som innan dess fått se ÖFK kvittera till 1-1 genom Gabriel Soma. Ett mycket viktigt mål, då det tvingade Fola Esch att göra två mål för att gå vidare.
– Det var viktigt att vi höjde oss efter att de tog ledningen och kvitterade så snabbt, annars hade det nog kunnat bli tufft. Det visar än en gång vilken karaktär vi har i det här laget, berättar Tom, som inte var särskilt imponerad av trycket på Fola Eschs hemmaarena.
– Ärligt talat var det mycket bättre tryck på Edsborg när jag lirade i FCT, säger Pettersson, som dock kan se fram emot bättre läktartryck på i nästa omgång.
Då väntar nämligen grekiska toppklubben PAOK Thessaloniki. Vinner ÖFK det dubbelmötet väntar gruppspel i EL.
– Ett sista hinder. Ett stort sista hinder visserligen, men det känns absolut inte omöjligt att slå dem. Det ska bli väldigt roliga matcher att spela, säger Tom, som dock inte har jättebra koll på motståndet.
– Jag ska inte säga att jag har stenkoll på den grekiska ligan, men självklart är de ett bra lag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *